Consolepalen

Funderingsherstel is bijna altijd een onverwachte kostenpost. De eerste signalen van een slechte fundering zijn het zakken van de vloer en scheuren in het metselwerk van de buitengevels. Een relatief eenvoudige oplossing is het toepassen van consolepalen aan de buitenzijde van de woning waardoor geen (sloop)werkzaamheden in de woning nodig zijn. Onze consolepalen zijn zeer geschikt om (delen van) niet op palen gefundeerde constructies alsnog te stabiliseren. De stalen buispalen worden niet onder, maar direct naast het te stabiliseren object aangebracht en er daarna met behulp van consoles mee verbonden.

30 jaar ervaring

Al meer dan 30 jaar een degelijke basis van uw bouwproject!

Verzekerd te werk

Niels Funderingstechniek beschikt over de juiste CAR- en aansprakelijkheidsverzekeringen.

Trillingsvrij

Wij werken gegarandeerd trillingsvrij, met een handtilbare trilmachine.

Onze werkwijze

Ontgraven

De bestaande fundering wordt op, exact bepaalde, zwaar belaste posities deels ontgraven.

Stalen buispaal aanbrengen

Er wordt een stalen buispaal direct naast de bestaande fundering trillingsvrij en geluidsarm aangebracht. Over de paalkop wordt een console aangebracht. Deze bestaat uit een buissegment welke een iets grotere diameter heeft dan de stalen buispaal. Aan dit buissegment is een stalen H-profiel gelast.

Fundering ondersteunen

Het stalen draagvlak van de console wordt onder de bestaande fundering geschoven.
Aan de console wordt een tijdelijke stalen brug gelast welke in combinatie met een hydraulische vijzel, de stalen buispaal en de bestaande fundering op de benodigde spanning brengt.

Lassen en op spanning brengen

Zodra de benodigde spanning is bereikt wordt de console aan de stalen buispaal vast gelast. In sommige gevallen kan het op spanning brengen enkele dagen duren waardoor dit in gecontroleerde fasen dient te gebeuren. Daarbij kan het soms raadzaam zijn de constructie middels deze techniek enigszins te liften.

Afronden

Na het aflassen wordt om de console een lichte bekisting aangebracht die vervolgens wordt volgestort met beton.

Tot slot wordt de consolepaal geheel onder het maaiveld weggewerkt door er tuinaarde of bestratingszand over aan te brengen. Op verzoek is het herstel van de bestrating ook mogelijk.

Over ons

De oorsprong van Niels Funderingstechniek gaat terug naar het jaar 1989. In dat jaar is Ben Niels begonnen als revisie en lasbedrijf in Bemmel. Al vrij snel werd het aanbrengen van stalen buispalen de hoofdactiviteit. Later werd dit uitgebreid met consolepalen en tuinberegening. Vanwege het bereiken van de pensioen gerechtigde leeftijd heeft Ben Niels per 1 januari 2020 zijn werkzaamheden overgedragen. Vanaf deze datum zet Niels Funderingstechniek de werkzaamheden vanuit Westervoort voort.

Waarom kiezen voor Niels Funderingstechniek?

  • Meer dan 30 jaar ervaring en deskundige medewerkers.
  • Wij werken gegarandeerd trillingsvrij, met een handtilbare trilmachine. Stalen buispalen worden regelmatig met machines met valgewichten vanaf 400 kg aangebracht (geheid). Deze uitvoeringsmethode is echter niet trillingsvrij en brengt risico op schade aan uw of het naastgelegen pand met zich mee.
  • In geval van een funderingsprobleem informeren wij u kosteloos en geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden, de kosten en de te ondernemen stappen om tot een funderingsherstel te komen.
  • Niels Funderingstechniek beschikt over de juiste CAR- en aansprakelijkheidsverzekeringen.
  • Wij werken samen met diverse constructeurs.
  • Indien nodig verzorgen wij de eventueel benodigde aanvraag van de omgevingsvergunning.
  • Op verzoek verzorgen wij het herstelwerk van scheurvormingen in bijvoorbeeld metselwerk gevels.
  • Voor kleine uitbouwen bieden wij de mogelijkheid voor het uitgraven van de fundering in combinatie met de stalen buispalen.

Contact

Niels Funderingstechniek heeft de kennis, techniek en ervaring om stalen buispalen en consolepalen aan te brengen voor kleinschalige projecten of voor particuliere toepassingen.

 

Westervoort
Kvk nr. 76391531
BTW nr. NL860609613B01

026-3256855

WhatsApp 06-43795114

info@nielsfunderingstechniek.nl