Stalen Buispalen (Geheid)

Onze geheide stalen buispalen zijn een trillingsarm paalsysteem. Deze buispalen zijn uitermate geschikt als fundering voor een uitbouw/aanbouw bij een woning, maar ook serres, carports, machinefundaties en stellingfundaties in magazijnen. De meest gangbare buisdiameters hiervoor zijn ø168mm en ø219mm.

30 jaar ervaring

Al meer dan 30 jaar een degelijke basis van uw bouwproject!

Verzekerd te werk

Niels Funderingstechniek beschikt over de juiste CAR- en aansprakelijkheidsverzekeringen.

Trillingsvrij

Wij werken gegarandeerd trillingsvrij, met een handtilbare trilmachine.

Onze werkwijze

Opbouw Stalen buispalen

Bij het trillingsarm heien van stalen buispalen wordt er gewerkt met open stalen buiselementen, welke aan de onderzijde zijn voorzien van een aangelaste stalen voetplaat. Afhankelijk van de benodigde paallengte worden de buiselementen onderling aan elkaar gelast.

Buissegmenten

De lengten van de buissegmenten zijn variabel en afhankelijk van de beschikbare werkhoogte en de benodigde paallengte.

Heien

Als trillingsdemper, en voor de overbrenging van de benodigde slagkracht, wordt er een laagje grind in de palen aangebracht waarop het inwendige valblok van de heimachine slaat. De buis dient zelf als geleiding van het valblok. Zo wordt de paal de grond in gedreven tot aan de juiste diepte.

Afronden

Tot slot wordt de buispaal over de gehele lengte afgevuld met beton. Aan de bovenzijde van de stalen buispaal wordt kopwapening aangebracht welke later gekoppeld wordt aan de funderingsbalken.

Stalen Buispalen en Funderingswerk in beeld

Over ons

De oorsprong van Niels Funderingstechniek gaat terug naar het jaar 1989. In dat jaar is Ben Niels begonnen als revisie en lasbedrijf in Bemmel. Al vrij snel werd het aanbrengen van stalen buispalen de hoofdactiviteit. Later werd dit uitgebreid met consolepalen en tuinberegening. Vanwege het bereiken van de pensioen gerechtigde leeftijd heeft Ben Niels per 1 januari 2020 zijn werkzaamheden overgedragen. Vanaf deze datum zet Niels Funderingstechniek de werkzaamheden vanuit Westervoort voort.

Waarom kiezen voor Niels Funderingstechniek?

  • Meer dan 30 jaar ervaring en deskundige medewerkers.
  • Wij werken gegarandeerd trillingsvrij, met een handtilbare trilmachine. Stalen buispalen worden regelmatig met machines met valgewichten vanaf 400 kg aangebracht (geheid). Deze uitvoeringsmethode is echter niet trillingsvrij en brengt risico op schade aan uw of het naastgelegen pand met zich mee.
  • In geval van een funderingsprobleem informeren wij u kosteloos en geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden, de kosten en de te ondernemen stappen om tot een funderingsherstel te komen.
  • Niels Funderingstechniek beschikt over de juiste CAR- en aansprakelijkheidsverzekeringen.
  • Wij werken samen met diverse constructeurs.
  • Indien nodig verzorgen wij de eventueel benodigde aanvraag van de omgevingsvergunning.
  • Op verzoek verzorgen wij het herstelwerk van scheurvormingen in bijvoorbeeld metselwerk gevels.
  • Voor kleine uitbouwen bieden wij de mogelijkheid voor het uitgraven van de fundering in combinatie met de stalen buispalen.

Veelgestelde vragen over Stalen Buispalen Geheid

Wanneer kunnen stalen buispalen toegepast worden?

Stalen buispalen kunnen voor een breed scala aan funderingen worden toegepast. Denk hiervoor bijvoorbeeld aan uitbouwen, tuinmuren, terrasoverkappingen, garages, carports. Maar ook het herstel van verzakte funderingen kunnen hiermee in combinatie met consoles worden gestabiliseerd.

Wanneer kunnen geheide stalen buispalen niet toegepast worden?

In sommige gemeentes is het heien van stalen buispalen verboden. Ook ter plaatse van bijvoorbeeld dijken en spoorwegen kunnen afwijkende eisen gelden. Ook zijn er situaties waarbij niet voldoende hoogte voor de heimachine aanwezig is. Denk hierbij aan bijvoorbeeld dak- of gootoverstekken. Maar ook kan de vrije hoogte binnen soms niet voldoende zijn. Veelal kunnen we dan uitwijken naar geboorde stalen buispalen. Dit moet altijd wel in overleg met de constructeur i.v.m. een lager draagvermogen.

Wat is het verschil tussen geboorde en geheide stalen buispalen?

Het heien van stalen buispalen doen wij grondverdringend machinaal met een valblok. Het boren van stalen buispalen doen wij trillingsvrij, grondverwijderend en grotendeels handmatig. Het voordeel van boren is dat wij op bijna elke locatie kunnen komen. Ook als er geen achteromgang is.

Wat is het draagvermogen van een stalen buispaal?

Het draagvermogen van een stalen buispaal hangt af of deze geboord of geheid wordt, de paaldiameter en de waarden uit de sondering(en). Een constructeur kan dit exact bepalen. Op basis van onze ervaring kunnen wij u in een vroeg stadium wel een indicatie geven van het aantal benodigde stalen buispalen voor uw project.

Worden stalen buispalen altijd afgevuld met beton?

In principe vullen wij de stalen buispalen altijd af met beton en brengen wij in het bovenste gedeelte paalwapening aan welke later gekoppeld wordt aan de funderingsbalken. Op verzoek kunnen wij ook alleen de palen aanbrengen welke u zelf kunt afstorten. Dit kan alleen bij geheide palen. Geboorde palen zijn open aan de onderzijde waardoor er grondwater in de lege paal kan komen te staan.

Wat kosten stalen buispalen?

Een vaste meterprijs is niet te bepalen. Het is afhankelijk van het aantal palen, de paallengte en de diameter. Ook de wijze van aanbrengen (heien of boren) maakt prijstechnisch een verschil. Een prijsopgave verstrekken wij geheel vrijblijvend meestal binnen 1 á 2 werkdagen. U kunt hiervoor het aanvraagformulier gebruiken.

Contact

Niels Funderingstechniek heeft de kennis, techniek en ervaring om stalen buispalen en consolepalen aan te brengen voor kleinschalige projecten of voor particuliere toepassingen.

 

Westervoort
Kvk nr. 76391531
BTW nr. NL860609613B01

026-3256855

WhatsApp 06-43795114

info@nielsfunderingstechniek.nl